Zkoušky nanečisto Lysá nad Labem 7.9.13 - Milada&Jani

08.09.2013 17:01

 

 
Jani je 20měsíční brabantík a cvičí obedience od letošního ledna. Na trénincích platí za šprtku a pilnou holku, dá se říct, že obedience jí jde a dokonce i baví. S pocitem, že máme dostatečně natrénováno jsem Jani přihlásila na zkoušky nanečisto. 
7.9.sobota jak malovaná, (26ve stínu),a my dorazily na cvičák Superpsa v Lysé odpoledne, po skončení oficiálních zkoušek  OBZ a OB1. Trochu jsme se rozkoukaly, v chládku ,,prosvištěly,, pár cviků, Jani krásně fungovala, chůze u nohy, lehni, čínka, vše s radostí a bez zaváhání. Pak se ale začaly dít věci. 
Prostor na zkoušku byl ohraničen uprostřed louky, rozpálený od sluníčka. Před zkouškou má každý tým vymezeny dvě minuty, kdy si může na zkušebním prostoru potrénovat. Nastoupily jsme a už mi bylo jasné, že bude zádrhel. Otevřená udejchaná tlamka, otrávený neochotný výraz. 2 minuty tréninku a šly jsme na věc. 
Zkouška se odehrávala v duchu odmítaček lehnutí, při přivolání po cestě k mé noze začuchání v trávě, cizí čínku dlouze zkoumala, než ji podržela. Dokonce se nechtěla ani přiřazovat do základní polohy (sed u nohy), a to normálně dělá se zavřenýma očima. Ve finále při posledním cviku - skok přes překažku- jsem zapomněla povel, ....
Naše premiéra na ob kolbišti se nevydařila. A ponaučení z našeho nezdaru, máte-li malou primadonu jako já? 
Jistě velkou roli hraje počasí, jestliže prší nebo je horko nepočítat s perfektními výkony.
Učit se pracovat s různými i cizími činkami.

Než se přihlásit na oficiální zkoušky, účastnit se několika zkoušek nanečisto.......